Om Janne Aagaard

 

Jeg skriver sange til børn – både tekster og musik. Til næsten alle mine sange hører bevægelse og udklædning – eller fagter. Mange af sangene har et pædagogisk sigte. Men det vigtigste er, at de har en ‘ørehængende’ melodi, en tekst med ord, ‘der smager godt’ – ord, som børnene måske ikke har hørt før – og en sjov dans. Mit mål er – udover de rent faglige mål – at børnene oplever fællesskabet, når de synger og danser sammen, at de får selvtillid, når de oplever, at de tør være i fokus, at de lærer at samarbejde, at de får en æstetisk oplevelse og – ikke mindst – at de får mulighed for at have det sjovt sammen med de voksne.

Alle mine sange er indspillet i både vokal- og ‘singbackversion’, og til mange af sangene findes der videoer på Youtube, hvor man kan se bevægelser og fagter. Dette betyder, at de er uhyre lette at gå til – både derhjemme og i skolen og institutionen.

Se videoer på min Youtube-kanal 

Jeg tager ud og laver shows alene (med ‘pedel’) eller med band. Jeg laver ugeforløb for børnehaveklasser og ‘de store’ børnehavebørn. Det hele afsluttes med gallapremiere for forældre og søskende.

Mit mål er at skabe noget SIMPELT, SYNLIGT OG SJOVT – med musikken i centrum

Ill.: Gry Moursund